Doorgaan naar hoofdcontent

Moola Mantra 'Oneness'

Wanneer je deze Vedische Sanskriet Mantra chant, zelfs zonder de betekenis ervan te weten, is het krachtig en draagt macht van zich zelf. Maar als je de betekenis kent en mee zingt met gevoel in je hart, dan zal de energie een miljoen keer krachtiger stromen. Het is daarom belangrijk om de betekenis van de Moola Mantra te weten wanneer je het gebruikt. Deze mantra is als het roepen van een naam. Net als wanneer je een persoon roept die dan komt en je ervaart zijn aanwezigheid, op dezelfde manier wanneer je deze mantra chant, zal de Opperste Energie zich manifesteren, overal om je heen. Aangezien het heelal alomtegenwoordig is, kan deze Supreme Energy overal en altijd manifesteren. Het is ook heel belangrijk om deze aanroeping van de Moola Mantra met diepe nederigheid, respect en vanuit grote noodzaak te kennen, dit maakt de Goddelijke Aanwezigheid sterker. 

OM
OM heeft 100 verschillende betekenissen. Er wordt gezegd, in het begin was er het Opperste Woord en het woord creëerde alles. Dat woord is OM. Als je in diepe mediterende stilte gaat, kunt u het geluid OM in je horen. De hele schepping is voortgekomen uit het geluid OM. Het is het oorspronkelijke geluid of de Universele klank waardoor het hele universum vibreert. OM betekent ook het uitnodigen van de hogere energie. Deze goddelijke klank heeft de kracht om te creëren, te ondersteunen en te vernietigen, geeft leven en beweging aan al het bestaan.
SAT 
SAT betekent alles doordringend bestaan dat vormloos, vormloos, alomtegenwoordig, attribuut minder, en de kwaliteit in mindere aspect van het Universum. Het is het ongemanifesteerde. Het wordt ervaren als de leegte van het heelal. We zouden kunnen zeggen het is het lichaam van het Heelal dat is statisch. Alles wat een vorm heeft en dat kan worden waargenomen, is voortgekomen uit dit ongemanifesteerde. Het is zo subtiel dat het voorbij alle waarnemingen gaat. Het is alleen te zien als het bruto is geworden en heeft vorm aangenomen. We zijn in het Universum en het Universum is in ons. Wij zijn het effect en het Heelal is de oorzaak en de oorzaak manifesteert zich als het effect. CHIT 
CHIT is het Pure Bewustzijn van het Heelal dat oneindig is, de alomtegenwoordige manifesterende kracht van het Universum. Uit dit is alles ontstaan wat wij noemen Dynamische energie of kracht. Het kan manifesteren in welke vorm of gedaante. Het is het bewustzijn dat zich manifesteert als beweging, als gravitatie, als magnetisme, etc. Het manifesteert zich ook als de acties van het lichaam, de vorm van gedachten. Het is de Allerhoogste Geest.
ANANDA
ANANDA betekent gelukzaligheid, liefde en vriendschap de aard van het Universum. Wanneer je ofwel de Opperste Energie in deze Creatie ervaart (SAT) en een wordt met het Bestaan ofwel het aspect van Puur Bewustzijn (CHIT), kom je in een staat van Goddelijke Gelukzaligheid en eeuwig geluk (ANANDA). Dit is de oorspronkelijke staat van het Heelal, dat is de grootste en meest diepgaande staat van extase die je ooit kunt ervaren wanneer je met jouw Hoger Bewustzijn. PARABRAHMA
PARABRAHMA is het Opperste Wezen in zijn Absolute aspect; Een die voorbij ruimte en tijd is. Het is de essentie van het Heelal die met vorm en zonder vorm is. Het is de Opperste schepper. PURUSHOTHAMA
PURUSHOTHAMA heeft verschillende betekenissen. Purusha betekent ziel en Uthama betekent de hoogste; de Opperste geest. Het betekent ook de Allerhoogste Energie van Kracht die ons begeleidt van de hoogste wereld - dimensie. Purusha betekent ook Mens en PURUSHOTHAMA is de energie die incarneert als een Avatar om te helpen en het te begeleiden van de mensheid en houdt nauwe betrekking op zijn/haar geliefde Creatie de mens. 
PARAMATMA
PARAMATMA betekent de hoogste innerlijke energie die immanent is in ieder schepsel en in alle wezens, fysiek levende en vormloos levende. Het is de bewoner of de Antaryamin die vormloos of in elke gewenste vorm woont. Het is de kracht die je kunt laten komen wanneer je wilt en waar je maar wilt om je te begeleiden en te helpen. 
SRI BHAGAVATHI 
SRI BHAGAVATHI is het vrouwelijke aspect, dat wordt gekenmerkt als de Allerhoogste Intelligentie in actie, de Macht (Shakti). Er wordt verwezen naar Moeder Aarde (de Goddelijke Moeder) aspect van de schepping. 
SAMETHA
SAMETHA betekent samen of in gemeenschap met. 
SRI BHAGAVATHE
SRI BHAGAVATHE is het mannelijke aspect van de Schepping, onveranderlijk en permanent. NAMAHA NAMAHA zijn begroetingen of buigingen naar het Universum dat is en ook de kwaliteiten van Sat Chit Ananda heeft, die alomtegenwoordig is, onveranderlijk en veranderlijk tegelijkertijd, de Allerhoogste Geest in menselijke vorm en vormloos, de bewoner die kan leiden en helpen bij de vrouwelijke en mannelijke vorm met de Allerhoogste Intelligentie. Ik zoek uw aanwezigheid en begeleiding Al tijd.
www.worldonenesscommunity.com

Reacties

Populaire Posts

Totemdier Paard

Deze week de kracht van het Paard. Wat voor gevoel krijg jij met dit specifieke dier? Wellicht voel jij je verwant of heb je juist angst?  Al wat je voelt is oke. Luister naar de reflectie die het dier je aanreikt en gebruik zijn wijsheden om je verder te helpen in het leven. De algemene reflectie's van het paard zijn: Kracht, Sensitief, Vrijheid,  Vriendschap, Trouw, Beschermer,  Speels, Wijsheid, Reiziger, Sjamaan Grote Leraren in Communicatie, Overwinnen van obstakels Het tonen van nieuwe richtingen om jouw eigen Vrijheid en Kracht te vinden.                        

Leef het Leven